Inrichten groeiplaatsen

Inrichten groeiplaatsen

Afgewogen keuzes

Een goed begin is het halve werk! Door in de planvorming afgewogen keuzes te maken over de aan te planten boomsoort en de inrichting van de groeiplaats, worden toekomstige problemen voorkomen.

In een stedelijke omgeving is het maken van een afgewogen keuze geen gemakkelijke opgave. Bomen krijgen er veel te verduren door verstening van het oppervlak, verdichting van de ondergrond en de aanwezigheid van kabels en leidingen.

Om het een boom naar de zin te maken in de stad is specialistische kennis nodig. De adviseurs van Boomtotaalzorg hebben ruime ervaring met het inrichten van groeiplaatsen en de aanplant van bomen. We zijn u graag van dienst met advies.

De juiste balans

Van nature leven bomen in het bos. Deze natuurlijke omgeving, waar bladresten en twijgen een strooisellaag vormen, is een optimaal klimaat voor een gezonde bodem en boom. De strooisellaag wordt door o.a. wormen, bacteriën en schimmels omgezet tot opneembare voedingsstoffen. Een bosbodem wordt niet aangedrukt voor een vlak wegdek of sterk verdicht door dagelijks passerend verkeer. Wortels hebben voldoende ruimte nodig alsook water en zuurstof. Alles in een juiste balans. Dit is in een stedelijke omgeving een uitdaging maar zeker niet onmogelijk!

Boomspecialisten

Onze adviseurs zijn u graag van dienst bij het adviseren over soortkeuze en methode van inrichten. Onze boomspecialisten hebben ruime ervaring met inrichten van groeiplaatsen en aanplant van bomen.

  • Magnolia's Rijksmuseum

  • Inrichten groeiplaats

  • Inrichten groeiplaats

  • Inrichten groeiplaats krattensysteem

Boomtotaalzorg

Lange Uitweg 27
3998 WD Schalkwijk
(Utrecht)